Στείρωση Αδέσποτων Ζώων στον Δήμο Μαραθώνος

Τμήμα Πληροφορικής Δελτία τύπου, Ζώα Συντροφιάς

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο Στειρώσεων Αδέσποτων Ζώων που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Μαραθώνος το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιανουαρίου 2020 σε συνεργασία με την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ) και το Τμήμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Μαραθώνος.

Το παρών στην εν λόγω δράση έδωσε και ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας ο οποίος συνεχάρη όλους για την προσπάθεια, τονίζοντας πως «ο πολιτισμός μιας περιοχής αποδεικνύεται και από τη συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος στα θέματα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου, η Διευθύντρια του τμήματος κα Ελευθερία Χατζηγαβριήλ, ο Προϊστάμενος του τμήματος κ. Θεόφιλος Μπογοσιάν και οι υπάλληλοι του τμήματος κ. Σωτήρης Μερκούρης και κα Κατερίνα Λιούτα ευχαριστούν θερμά την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ), η οποία ήρθε στον Δήμο Μαραθώνος για πρώτη φορά και κατάφερε να στειρώσει 53 αδέσποτα σκυλιά, 35 θηλυκά και 18 αρσενικά. Εντυπωσιακή πράγματι, προσπάθεια –χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση– αν σκεφτεί κανείς ότι ο Δήμος Μαραθώνος στειρώνει ετησίως, περίπου 60 αδέσποτα ζώα.

Θερμές ευχαριστίες, επίσης, για την κα Μιχαέλα Τσιμπλακίδη η οποία παραχώρησε το ιατρείο της για τη δράση, για τον κ. Γιάννη Μακρή, εκπαιδευτή σκύλων, ο οποίος βοήθησε στην περισυλλογή των αδέσποτων ζώων και ανέλαβε την φιλοξενία και την περίθαλψη πολλών από αυτά, καθώς και για το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνος «Η  Κοίτη» και όλους τους εθελοντές για την άψογη συνεργασία τους. Η επιτυχία της δράσης οφείλεται στην ομαδική προσπάθεια όλων.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους χορηγούς: Κρεοπωλείο ΑΦΟΙ ΤΣΙΡΚΑ (Αγία Μαρίνα), ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΛΕΚΚΑ (Μαραθώνας), ΣΤΟΥ ΛΑΔΟΚΩΣΤΑ (Παραλία Νέας Μάκρης) και Φαρμακείο ΑΝΤΩΝΗ ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ (Παραλία Νέας Μάκρης).

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •