Στην ΕΡΤ για την παραλία του Σχινιά ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας (βίντεο)

websupport Δελτία τύπου

Στην τηλεοπτική εκπομπή «… από τις έξι» της Δημόσιας Τηλεόρασης και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά μίλησε το πρωί της Παρασκευής 15 Μαΐου ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε με απευθείας σύνδεση από την περιοχή Ριζάρι – Σχινιάς στον Μαραθώνα όπου βρισκόταν ο Δήμαρχος Μαραθώνος με ντόπιους επιχειρηματίες, ενώ αφορμή για τη συζήτηση στάθηκε η επικείμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τις οργανωμένες παραλίες και για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν το φετινό Καλοκαίρι, ελέω πανδημίας.

Δοθείσης της ευκαιρίας, ο κ. Στέργιος Τσίρκας επισήμανε το πρόβλημα που έχει ανακύψει στη συγκεκριμένη περιοχή της παραλίας του Σχινιά, από το 2013 όπου το Ελληνικό Δημόσιο διεκδικεί λωρίδα γης σε βάρος των ιδιοκτησιών, η οποία βρίσκεται έμπροσθεν καταστημάτων εστίασης – ψυχαγωγιας, που λειτουργούν στον χώρο, με αποτέλεσμα να μη δύνανται οι επιχειρήσεις αυτές ν’ αναπτυχθούν, όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος τόνισε πως το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών έχει επανειλημμένως ενημερωθεί από τον Δήμο ότι η συγκεκριμένη δυσλειτουργία ζημιώνει άπαντες (Δημόσιο, Ιδιώτες, Δήμο) πλήττοντας ανυπολόγιστα την επιχειρηματικότητα στην περιοχή, η οποία έχει ήδη υποστεί οικονομική και ηθική καθίζηση, μετά τις πυρκαγιές στο Μάτι.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στην ΚΥΑ που ετοιμάζεται να δει το φως της δημοσιότητας για τις οργανωμένες παραλίες, θα συμπεριλαμβάνεται και το Ριζάρι. Διαφορετικά, η οικονομική καταστροφή από την επέλαση της πανδημίας, θα είναι η χαριστική βολή για τον πανέμορφο αυτόν τόπο, που φιλοξενεί εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Το μόνο που ζητούν οι επιχειρηματίες εδώ, είναι η εκμετάλλευση και αξιοποίηση του αιγιαλού, σύμφωνα με τον νόμο και σύμφωνα με όσα ισχύουν για την παραλιακή ζώνη στη χώρα» σημείωσε ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπαίνει στην ουσία της δικαστικής διαμάχης αναφορικά με το ιδιοκτησιακό, επιμένοντας πάντως, ότι πρόκειται για παράλογη, αναίτια και στρεβλή απαγόρευση που στερεί έσοδα από το Δημόσιο κι εμποδίζει την ανάπτυξη, καταδικάζοντας την ευρύτερη περιοχή, σε ανεργία και ύφεση.

Δείτε το βίντεο:

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •