Συνάντηση του Δήμαρχου Μαραθώνος με ομογενείς πολιτικούς από τον Καναδά

Τμήμα Πληροφορικής Δελτία τύπου

Συνάντηση με ομογενείς πολιτικούς από τον Καναδά, τον Υπουργό Εργασίας και Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Λάμπη Κουσούλη και τη Βουλευτή κα Έφη Τριανταφυλλοπούλου, είχε ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, μετά από μεσολάβηση του Έλληνα Πρέσβη στον Καναδά κ. Δημήτρη Αζεμόπουλου, με τον οποίο ο Δήμαρχος Μαραθώνος διατηρεί φιλικές σχέσεις.

Οι ομογενείς πολιτικοί ζήτησαν να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές του Δήμου Μαραθώνος όπου επλήγησαν από τις πυρκαγιές και ο Δήμαρχος κ. Στέργιος Τσίρκας δεν έχασε την ευκαιρία να εκφράσει την ανάγκη για στήριξη από την Ομογένεια του Καναδά, γνωρίζοντας -όπως τόνισε- την ευαισθησία των Ελλήνων του εξωτερικού, ειδικά για τέτοιου μεγέθους τραγωδίες.

Έμφαση επίσης, δόθηκε αναφορικά με τους Μαραθώνιους που διενεργούνται στη μακρινή χώρα, όπου ο Μαραθώνιος του Τορόντο αποτελεί τον δεύτερο παγκοσμίως, μεγαλύτερο, μετά από αυτόν της Βοστώνης.

Ο κ. Λάμπης Κουσούλης και η κα Έφη Τριανταφυλλοπούλου εξέφρασαν την επιθυμία όπως παραβρεθεί αποστολή από τη γενέτειρα του αγωνίσματος στον Καναδά, προκειμένου -όπως είπαν- ν’ αυξηθεί η αίγλη και το κύρος και ως εκ τούτου η δημοφιλία και η επισκεψιμότητα.

Η προοπτική αδελφοποίησης του Δήμου Μαραθώνος με την πόλη Χάλιφαξ του Καναδά ήταν ένα ακόμα από τα θέματα στα οποία συμφώνησαν με ιδιαίτερη θέρμη, ο Δήμαρχος κ. Στέργιος Τσίρκας και οι ομογενείς πολιτικοί.

Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα αυτήν την περίοδο, εκτός των δύο προαναφερθέντων πολιτικών από τον Καναδά, βρίσκονται και άλλοι ομογενείς από όλον τον κόσμο. Η εν λόγω αντιπροσωπεία έχει επισκεφτεί τη χώρα μας, με αφορμή τη νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης για την ψήφο των ομογενών, αλλά και στα πλαίσια διοργάνωσης εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 χρόνων από την Παλιγγενεσία των Ελλήνων, που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο έτος (1821 – 2021).

Όπως ενημερώθηκε ο κ. Στέργιος Τσίρκας, το ερχόμενο Καλοκαίρι θα επισκεφτεί την Ελλάδα ακόμα πιο διευρυμένη αντιπροσωπεία ομογενών από τη διεθνή πολιτική σκηνή και ήδη, υπάρχει επίσημη πρόσκληση για φιλοξενία και ξενάγηση στον Μαραθώνα από τον Δήμαρχο.

«Από την αρχή έχουμε τονίσει πως θα πρέπει να ανοίξουμε τις πύλες του Δήμου μας στον κόσμο! Η εξωστρέφεια είναι από τα βασικά στη φιλοσοφία της Διοίκησής μας και το αποδεικνύουμε σε κάθε ευκαιρία» δηλώνει ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •