Συνέντευξη Τύπου για τον ΧΥΤΑ-Υ του Δήμου Μαραθώνος

Τμήμα Πληροφορικής Δελτία τύπου 1 Σχόλιο

Η οικολογική καταστροφή που θα επιφέρει η λειτουργία του ΧΥΤΑ-Υ στο Γραμματικό, στην ευρύτερη περιοχή του ιστορικού Μαραθώνα θα είναι ανυπολόγιστη. Τα τοξικά αέρια που θα εκλύονται καθημερινά από τα εκατομμύρια τόνων σκουπιδιών που θα εναποτίθενται και τα υγρά απόβλητα που θα εκβάλλονται στο Νότιο Ευβοϊκό από το ρέμα που βρίσκεται στο μέσον του ΧΥΤΑ-Υ θα καταστρέψει αρχαιολογικούς χώρους της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η Αφετηρία του Μαραθωνίου δρόμου, ο Αρχαιολογικός χώρος του Μαραθώνα, ο Ραμνούς, η Κυνοσούρα κινδυνεύουν να μετατραπούν σε νεκρά τοπία.

Με δεδομένη την άρνηση της Ελληνικής Διοίκησης, Κεντρικής και Περιφερειακής, ν’ αντιληφθεί και ν’ αποτρέψει την προφανή ανεπανόρθωτη καταστροφή, απευθυνόμαστε στην κοινή γνώμη -ελληνική και παγκόσμια- σε μία έκκληση υπεράσπισης του μοναδικού αυτού πλούτου, φυσικού και αρχαιολογικού, αλλά κυρίως της υγείας και του μέλλοντος των παιδιών μας.

Στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης, ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας και Φορείς της περιοχής, διοργανώνουν Συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 στις 15:30, στο καφέ Polis στη στοά του βιβλίου στην οδό Σταδίου, στην οποία εξειδικευμένοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν στοιχεία για την επαπειλούμενη οικολογική, και όχι μόνο, καταστροφή ενός σημαντικού κεφαλαίου της παγκόσμιας ιστορίας.

Σχόλια 1

  1. ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΥΤΑ-Υ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ. ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ. ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ

Σχολιάστε