Χωρίς τέλος αποκομιδής η περισυλλογή κλαδιών μέχρι τις 19 Μαρτίου 2022

websupport Δελτία τύπου, Καθαριότητα, Υπηρεσία Πρασίνου

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» που έπληξε ισχυρά και τον Δήμο μας τον περασμένο μήνα άφησε πίσω της έναν πολύ μεγάλο όγκο σπασμένων κλαδιών και πεσμένων δένδρων τόσο σε κοινόχρηστους χώρους όσο και σε ιδιοκτησίες.

Η Υπηρεσία Πρασίνου και η Υπηρεσία Καθαριότητας ενημερώνουν τους κατοίκους ότι μέχρι το Σάββατο 19 Μαρτίου η αποκομιδή των κλαδιών θα γίνεται χωρίς την καταβολή του ανάλογου τέλους.

Διευκρινίζεται όμως ότι αυτό ισχύει μόνο για τα κλαδευτικά υπολείμματα και όχι για τα ογκώδη αντικείμενα όπως έπιπλα, στρώματα κ.α. όπου γι’ αυτά θα συνεχίσει να ισχύει ότι ίσχυε και πριν.

Ο Δήμος Μαραθώνος με τα μηχανήματα και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει συνεχίζει το έργο της αποκομιδής κλαδιών και στόχος του είναι εν όψει της θερινής περιόδου που έρχεται να μην υπάρχουν διάσπαρτα εναποθετημένα ξερά κλαδιά.

Στο προσεχές διάστημα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση για το πρόγραμμα αποκομιδής ανά περιοχή και καλούμε τους συνδημότες μας να συνεργαστούν έτσι ώστε να γίνει το έργο της υπηρεσίας πιο αποδοτικό.

Τέλος διευκρινίζουμε για μια ακόμη φορά ότι η υπηρεσία πραγματοποιεί αποκομιδές ογκωδών απορριμμάτων (έπιπλα κλπ.), κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το γραφείο καθαριότητας πριν την απόρριψη τους και προγραμματισμό αυτοψίας από τον αρμόδιο επόπτη.

Παρακαλούνται οι δημότες να μην πραγματοποιούν αυθαίρετες απορρίψεις, διότι έτσι καθυστερεί η αποκομιδή τους και ρυπαίνουν το χώρο που όλοι κατοικούμε. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας 22943- 20548, περισσότερες πληροφορίες εδώ https://marathon.gr/ypiresia-kathariotitas/.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •