Χωρικά σχέδια και Αρχαιολογικοί χώροι επί τάπητος στο ΥΠΕΝ από τον Δήμο Μαραθώνος

administrator Δελτία τύπου

Επίσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας, συνοδευόμενος από την μηχανικό του Δήμου κα Ντίντα Χατζηιωάννου, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, για την προώθηση κι επίλυση πολύ σημαντικών θεμάτων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μαραθώνος.

Πιο συγκεκριμένα:

– Το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για το Μάτι, αναμένεται να δοθεί προς διαβούλευση, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, στο τέλος του Ιανουαρίου 2020.

– Για το Τοπικό Χωρικό Σχέδιο του Δήμου, ο κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης ενημέρωσε τον κ. Στέργιο Τσίρκα ότι μέσα στον Ιανουάριο του 2020 θα αποσταλεί πρόσκληση στον Δήμο Μαραθώνος για να συμπληρωθούν τα Τεχνικά Δελτία, έτσι ώστε να προχωρήσει η χρηματοδότηση του.

– Ένα πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο θα συμβάλει τα μέγιστα στην τουριστική προβολή του Δήμου Μαραθώνος, είναι η συνένωση του συνόλου των αρχαιολογικών χώρων του Δήμου, που θα ενταχθεί, μετά από πρόταση του Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, στο Πράσινο Ταμείο για χρηματοδότηση.«Παρονομαστής όλων μας των ενεργειών, με κατεύθυνση και βασικό προσανατολισμό την ανάπτυξη του Δήμου μας, τη σωστή και μελετημένη ανάπτυξη, είναι ο χωρικός σχεδιασμός, οπότε κι εστιάζουμε εκεί, εντείνοντας τις προσπάθειες κι επαφές μας, με τα αρμόδια Υπουργεία. Ευχαριστώ το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ιδιαίτερα τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Μπακογιάννη για την άριστη συνεργασία» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας, τονίζοντας επίσης, την αναγκαιότητα ανάδειξης του πολιτιστικού – αρχαιολογικού πλούτου του τόπου και της έμφασης στην τουριστική προβολή.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •