Όλη η αλήθεια για τα κοιμητήρια του Δήμου Μαραθώνος

websupport Δελτία τύπου

Αγαπητές/οί Δημότισσες/τες,

Ο Δήμος μας ακολουθώντας και τηρώντας πιστά το πρόγραμμα του, κάνοντας πράξη, όπως και η ονομασία του συνδυασμού, τα όσα είχε εξαγγείλει, πιστεύοντας παράλληλα ότι οι Δημότες πρέπει να ενημερώνονται σωστά, αποφεύγοντας τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και την παραπληροφόρηση, σας γνωρίζει τα παρακάτω για το σοβαρό θέμα των κοιμητηρίων.

Στην διοικητική περιφέρεια του Δήμου μας υπάρχουν 8 κοιμητήρια:

Ένα στην Τοπική Κοινότητα Βαρνάβα, ένα στην Τοπική Κοινότητα Γραμματικού, ένα στον Οικισμό Άνω Σουλίου Μαραθώνα, ένα στον Λόφο Μπέη, ένα στον Μαραθώνα, ένα στον Οικισμό Κάτω Σουλίου Μαραθώνα, ένα στον Οικισμό Καλετζίου Μαραθώνα και ένα στην Νέα Μάκρη.

Στα Κοιμητήρια Μαραθώνα, Νέας Μάκρης και Γραμματικού δεν υπάρχει ούτε μία θέση για δημιουργία νέου τάφου.

Το μόνο Κοιμητήριο που εξυπηρετεί σήμερα τις ανάγκες είναι, λόγω απόστασης, του Κάτω Σουλίου όπου εκεί ενταφιάζονται όσοι φεύγουν από την ζωή από τις περιοχές: Νέου Βουτζά – Μάτι – Ζούμπερι – Αγία Μαρίνα – Νέα Μάκρη μέχρι τον Μαραθώνα.

Είναι λοιπόν απόλυτα κατανοητό ότι το Κοιμητήριο του Κάτω Σουλίου έχει και αυτό πλέον γεμίσει.

Και επειδή οι νεκροί δεν περιμένουν, η διοίκηση του Δήμου δεν έμεινε αδιάφορη στο μείζον αυτό κοινωνικό πρόβλημα.

Τι έκανε:

– Πρώτον, ολοκλήρωσε τις περιβαλλοντικές – εδαφολογικές μελέτες και ψηφίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο για την αδειοδότηση του νέου Κοιμητηρίου στον Μαραθώνα στη θέση Παναγία, αξιοποιώντας τη δωρεά του ευεργέτη κ. Αθανάσιου Μαρτίνου.

– Δεύτερον, προχωράει στην τακτοποίηση και νομιμοποίηση του Κοιμητηρίου στον οικισμό Καλετζίου, καθώς και της έκτασης μπροστά από το Κοιμητήριο Νέας Μάκρης μετά την δικαστική εμπλοκή που υπάρχει στο συγκεκριμένο χώρο.

– Τρίτον, είμαστε στη διαδικασία νομιμοποίησης και επέκτασης των Κοιμητηρίων Κάτω Σουλίου, Γραμματικού και Βαρνάβα.

Όσον αφορά την τροποποίηση του Κανονισμού Κοιμητηρίων, θεωρείται απόλυτα αναγκαία επειδή ο πληθυσμός του Δήμου μας αυξάνεται, οι νόμοι αλλάζουν και όπως προαναφέρθηκε οι νεκροί δεν περιμένουν, σεβόμενοι παράλληλα τους δημότες μας και τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις, μειώνουμε σημαντικά τα τέλη εκταφής από 200€ σε 75€, τη φύλαξη των οστών από 6 χρόνια στα 7 χρόνια και από 150€ σε 120€.

Αγαπητές/οί Δημότισσες/τες,

Ως υπεύθυνη διοίκηση του Δήμου είμαστε πάντα κοντά στο πρόβλημα δίνοντας πάντα λύση, όχι όταν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, αλλά όταν βρίσκεται στο ξεκίνημα του, αλλά και σε αυτό που κληρονομήσαμε, πιστεύοντας παράλληλα στη σωστή και αντικειμενική ενημέρωση των Δημοτών μας.

Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας

Χρήστος Στάμος

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •