οδοφωτισμός

Αποκατάσταση οδοφωτισμού στις πυρόπληκτες περιοχές

administrator Δελτία τύπου

Μετά από ενέργειες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαραθώνος, οι εταιρείες ΝΑΜΑ και ΡΟΪΚΟΣ (μελετητές του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου μας) δώρισαν Φωτιστικά και Λάμπες ύψους €10.000 τα οποία τοποθετήθηκαν στις πυρόπληκτες περιοχές από την ΔΕΔΔΗΕ στο τέλος Αυγούστου 2018.

Ο Δήμος Μαραθώνος προχώρησε σε προμήθεια φωτιστικών και λαμπτήρων με έκπτωση μεγαλύτερη του 50% (495 Φωτιστικά και χιλιάδες λαμπτήρες), εκ των οποίων έχουν παραληφθεί στο σύνολό τους τα φωτιστικά και το μεγαλύτερο μέρος των λαμπτήρων. Οι υπόλοιποι λαμπτήρες θα παραληφθούν μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου 2018. Οι λαμπτήρες που έχουμε ήδη παραλάβει επαρκούν για τις τρέχουσες ανάγκες μας.

Το σύνολο των φωτιστικών παραδόθηκε στην ΔΕΔΔΗΕ στις 10.9.2018 και έχουν ήδη τοποθετηθεί από την ΔΕΔΔΗΕ.

Σε όλα τα φωτιστικά σώματα (μικρά τύπου ΔΕΗ και μεγάλα με κουβούκλιο) τοποθετούνται καινούριοι λαμπτήρες LED. Αυτό που μπερδεύει του κατοίκους είναι ότι βλέπουν τα φωτιστικά μικρά και μεγάλα ίδια με αυτά που υπήρχαν στο παρελθόν και θεωρούν ότι έχουν μπει συμβατικοί λαμπτήρες.

Η ΔΕΔΔΗΕ τοποθέτησε ένα μικρό αριθμό λαμπτήρων μαζί με τα καινούρια φωτιστικά.

Οι λαμπτήρες στο σύνολο τους τοποθετήθηκαν από δύο συνεργεία ηλεκτρολόγων του Δήμου Μαραθώνος οι οποίοι εργάστηκαν υπερωριακά το Σαββατοκύριακο 22 με 23 Σεπτεμβρίου 2018 και την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.

Πρέπει να γίνει σαφές ότι οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου μας ούτως ή άλλως όφειλαν να σαρώσουν τις πυρόπληκτες περιοχές γιατί δεν τοποθετούν λαμπτήρες μόνο στα καινούρια φωτιστικά αλλά υπάρχουν και φωτιστικά παλαιά τα οποία είναι υγιή ή έχουν επιδιορθωθεί από την ΔΕΔΔΗΕ και πρέπει να αντικαταστήσουν τις λάμπες και σε αυτές τις περιπτώσεις.

Οι περισσότερες λάμπες έχουν λιώσει από τις μεγάλες θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν.

Επομένως γίνεται σαφές ότι ήταν αναγκαίο ο αριθμός λαμπτήρων τον οποίο προμηθευτήκαμε να είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τα καινούρια φωτιστικά.

Ως προς την “διαχείριση του υλικού” έγινε έλεγχος των παραστατικών από την υπηρεσία μας και δεν προκύπτει κανένα πρόβλημα.

Τέλος αφού διαπιστωθεί ότι η ΔΕΔΔΗΕ έχει όντως δώσει ρεύμα σε όλο το δίκτυο Οδοφωτισμού επομένως έχουμε επανέλθει σε κάποια “κανονικότητα” οι Δημότες θα πρέπει πλέον να αναφέρουν μεμονωμένα τα ηλεκτρολογικά προβλήματα στα τηλέφωνα του Δήμου 22943 20531 και 22943 20579.

Είμαστε  στην διάθεση σας για κάθε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση.

 

Ο Προϊστάμενος του τμήματος Ηλεκτροφωτισμού

Κολοβός Γεώργιος

Πολιτικός Μηχανικός Π.Ε.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •