Απόλυτα κατάλληλο προς πόση και κάθε άλλη χρήση το νερό στη Δημοτική Κοινότητα Γραμματικού

websupport Δελτία τύπου, Υπηρεσία Ύδρευσης

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν περιστατικά εμφάνισης συμπτωμάτων γαστρεντερίτιδας σε μικρά παιδιά που φιλοξενούντο σε ιδιωτική κατασκήνωση στο Γραμματικό και για την ολοκληρωμένη ενημέρωση των δημοτών μας, αλλά και των ΜΜΕ, επισημαίνουμε ότι:

1. Από τις 7 Ιουνίου ήδη –η σχετική ανακοίνωση εδώ– και μετά από τη διενέργεια όλων των απαραίτητων σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων, έχει εξασφαλιστεί ότι το τρεχούμενο νερό στο Γραμματικό είναι απόλυτα ασφαλές και κατάλληλο προς πόση και κάθε άλλη χρήση.

2. Εξαιτίας του ολιγόωρου περιστατικού με τον χρωματισμό του νερού που είχε προηγηθεί λίγες μέρες πριν από τις 7 Ιουνίου και στο μεσοδιάστημα -κατά το οποίο οι κάτοικοι δεν έκαναν χρήση του- οι δεξαμενές που τροφοδοτούν τη Δημοτική Κοινότητα Γραμματικού καθαρίστηκαν δύο φορές, όπως επίσης έγιναν και οι απαραίτητες διαδικασίες καθαρισμού των σωληνώσεων παροχής.

3. Μέχρι στιγμής, δεν έχει περιέλθει στην αντίληψή μας, ούτε έχουμε ενημερωθεί σχετικά για ανάλογα περιστατικά εμφάνισης συμπτωμάτων γαστρεντερίτιδας από κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Γραμματικού που κάνουν αδιάκοπα χρήση του νερού από τις 7 Ιουνίου έως σημερα, ούτε έχουν διατυπωθεί παράπονα για την οσμή, τη γεύση και την όψη του.

Ολόψυχα ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλα τα παιδιά που ταλαιπωρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και εκφράζουμε τη συμπάθειά μας στους γονείς τους.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •