Ξεκίνησε η εναέρια, 24ωρη περιπολία ειδικών drones για την πυροπροστασία του Δήμου Μαραθώνος

websupport Δελτία τύπου 1 Σχόλιο

Ξεκίνησαν από σήμερα οι 24ωρες περιπολίες των ειδικών drones που θα χρησιμοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου για τον έγκαιρο και ακριβή εντοπισμό πιθανών εστιών πυρκαγιάς και θα ενισχύσουν σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαραθώνος.

Τα drones διαθέτουν οπτικές και θερμικές κάμερες υψηλής ανάλυσης και θα περιπολούν αδιάκοπα δασικές και οικιστικές περιοχές και στις τέσσερις Κοινότητες του Δήμου μας. Συγχρόνως, εφόσον υπάρξει ανάγκη, έχουν τη δυνατότητα να συνεργάζονται, μέσω κοινής πλατφόρμας επικοινωνίας των τριών Κέντρων Επιχειρήσεων, με αντίστοιχα drones του Δήμου Κηφισιάς και του Δήμου Πεντέλης, για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση και αντιμετώπιση κινδύνων μεγαλύτερου τμήματος του Πεντελικού όρους.

Η χρήση drones συνιστά μια από τις πλέον σύγχρονες και αποτελεσματικές μεθόδους πυροπροστασίας, διότι μπορεί να προσφέρει στις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές γρήγορη ενημέρωση για το ακριβές σημείο εκδήλωσης πυρκαγιάς και πολύ χρήσιμες πληροφορίες για τα ειδικά χαρακτηριστικά της καθώς και για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή.

Αυτό επιτρέπει όχι μόνον την ταχύτερη κινητοποίηση και τη δυνατότητα εκπόνησης του πιο κατάλληλου σχεδίου για την αντιμετώπισή της φωτιάς, αλλά και τον καλύτερο συντονισμό των δυνάμεων που επιχειρούν, όπως επίσης και την πιο έγκυρη και λεπτομερή ενημέρωση των πολιτών.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχόλια 1

  1. Εξαιρετικά και τα drones και ο καθαρισμός των οικοπέδων! Το ποτάμι που διατρέχει την Παραλία Μαραθώνα (θέση Καινούργιο ποτάμι) ποιος θα το καθαρίσει????? Τα καλάμια εχουν φτασει τα 5 μετρα!!
    Και μη μου πείτε ότι είναι αρμοδιότητα της Νομαρχίας!!! Είστε υποχρεωμένοι να πιέσετε όποιον είναι αρμόδιος να κάνει τη δουλειά του άμεσα, ώστε να προστατέψετε την περιουσία των Δημοτών σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *