Την Τρίτη 29/10/2024 ξεκινούν, τελικά, τα έργα στο οδικό δίκτυο από Βαρνάβα έως Μικροχώρι -κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία

websupport Δελτία τύπου Σχολιάστε

Μετά από αίτημα του Δήμου Μαραθώνος, σε συνεννόηση με τον ΟΑΣΑαναβάλλεται για την Τρίτη, 29/10 και όχι για την ερχόμενη Δευτέρα, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, η έναρξη του έργου «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΤΟΧΙΩΝ ΟΡΥΓΜΑΤΩΝ – ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΧΩΡΙ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ ΕΩΣ ΒΑΡΝΑΒΑ ΑΤΤΙΚΗΣ», που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής. 

Το αίτημα του Δήμου μας αφορούσε τη μέριμνα, πριν ξεκινήσουν οι εργασίες, για τηνασφαλή μεταφορά των μαθητών του Βαρνάβα.

Από τις 29 Οκτωβρίου, λοιπόν, για την ασφάλεια των εργαζομένων και των διερχομένων οχημάτων, η Τροχαία αποφάσισε τη λήψη των κάτωθι κυκλοφοριακών μέτρων (Απόφαση 22462, ΑΔΑ: 62ΓΕ46ΜΤΛΒ-7Κ7):

  1. Την προσωρινή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί τη Ε.Ο.(32) Μαραθώνα – Καπανδριτίου, στο τμήμα της μεταξύτων οδών 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου, περιοχής Δήμων Ωρωπού και Μαραθώνακαθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, για την εκτέλεση εργασιών αντιμετώπισης και αποκατάστασης αστοχιών ορυγμάτων – κατολισθήσεων.
  2. Κατά την ανωτέρω διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής:

◦ Για τα οχήματα που κινούνται επί της Ε.Ο. (32) Μαραθώνα – Καπανδριτίου με κατεύθυνση προς Μαραθώνα/Καπανδρίτι25ης Μαρτίου – Λ. Μικροχωρίου – Οδ. Ελύτη – Γ. Σεφέρη – Αμάλθειας – Πρ. Ηλία – 28ης Οκτωβρίου – Ε.Ο. (32) Μαραθώνα – Καπανδριτίου.

◦ Για τα οχήματα που κινούνται επί της Τ.Κ. Καπανδριτίου με κατεύθυνση προς Μαραθώνα: Γ. Βλάχου – Οδ. Ανδρούτσου – Οδ. Ελύτη – Ε.Ο. (32) Μαραθώνα – Καπανδριτίου.

III. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύουν κατά την εκτέλεση των εργασιών:

◦ Σταδιακή μείωση του ανώτατου ορίου ταχύτητας και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας, αρχικά σε (50) και τελικά σε (30) χλμ/ώρα, σε αποστάσεις 300 και 100 μέτρων αντίστοιχα, εκατέρωθεν προ των σημείων που οριοθετούν το χώρο κατάληψης.

◦ Απαγόρευση του προσπεράσματος και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας, σε αποστάσεις 500 και 300 μέτρων, εκατέρωθεν προ των σημείων που οριοθετούν τον χώρο κατάληψης.

◦ Αμφίπλευρη απαγόρευση στάσης και στάθμευσης επί όλων των οδών που αποτελούν τμήματα της παρακαμπτήριας διαδρομής.

◦ Μείωση του ανώτατου ορίου ταχύτητας σε (40) χλμ/ώρα και απαγόρευση προσπεράσματος αμφίπλευρα και καθ΄ όλο το μήκος της παρακαμπτήριας διαδρομής.

IV. Σε περίπτωση σοβαρής διατάραξης της κυκλοφορίας, οι ανωτέρω εργασίες θα διακόπτονται κατ’ εντολή του Αξιωματικού Επόπτη της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής ή του Διοικητή του κατά τόπο αρμόδιου Τμήματος Τροχαίας.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *