2ο Φεστιβάλ Τοπικών Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων στην παραλία Μαραθώνα από 3 έως 8 Αυγούστου

websupport Δελτία τύπου

Την Τρίτη 3 Αυγούστου στις 21.00μμ θα πραγματοποιηθούν τα  εγκαίνια του 2ου Φεστιβάλ Τοπικών Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα στην παραλία Μαραθώνα.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι Σύλλογοι γυναικών Μαραθώνα και Γραμματικού με παραδοσιακός χορούς και θα τιμηθεί ο Αγροτικός Σύλλογος Μαραθώνα για την μεγάλη του προσφορά στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα του Δήμου μας.

Από τις 3 ως τις 8 Αυγούστου και με ώρες λειτουργίας 19.00-24.00, περιμένουμε τους δημότες και τους επισκέπτες να περιηγηθούν στην έκθεση και να δοκιμάσουν τα ξεχωριστά τοπικά προϊόντα της περιοχής μας.

Καθ’ όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ θα συγκεντρώνονται τρόφιμα στο περίπτερο του Δήμου για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και την ενίσχυση των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε ανάγκη. 

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ ο Δήμος Μαραθώνος θα διοργανώσει και τον 1ο Μαραθώνιο Γαστρονομίας, Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Αυγούστου στις 20.30 μμ.

Για τον λόγο αυτό απευθύνουμε πρόσκληση συμμετοχής με μάγειρες και ζαχαροπλάστες. Οι συμμετέχοντες θα κερδίσουν πλούσια δώρα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΟΣ ΜΑΓΕΙΡΟΥΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ

 1. Ο Δήμος Μαραθώνος διοργανώνει σε συνεργασία με την Ένωση Εστιατόρων & Συναφών Αττικής, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος (Chef’s Club of Greece) και την Παναττική Ομοσπονδία Συλλόγων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α) τον 1ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ στην Παραλία του Μαραθώνα (πλατεία Αγίου Παντελεήμονα), την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 (ώρα έναρξης 20:30).
 2. Η δράση αποσκοπεί στην ανάδειξη και προβολή των εξαιρετικών αγροτικών προϊόντων της μαραθωνίτικης γης, καθώς και των επιχειρήσεων εστίασης του Δήμου μας. Εντάσσεται στις ευρύτερες ενέργειες στήριξης της επιχειρηματικότητας που αναλαμβάνει πλέον ο Δήμος Μαραθώνος, καθώς θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του 2ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ και ειδικότερα στο σκέλος που θα πραγματοποιηθεί στην Παραλία του Μαραθώνα, πλατεία Αγ. Παντελεήμονα από την Τρίτη 3 έως και την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021.
 3. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα διαγωνιστούν τουλάχιστον 10 μάγειροι σε δημιουργικό διαγωνισμό και 5 ζαχαροπλάστες. Στους μάγειρες θα διατεθούν 1 επαγωγική εστία οι πρώτες ύλες και τα λοιπά μέσα που θα χρησιμοποιήσουν και θα διαγωνιστούν σε 1 από 2 διαθέσιμες επιλογές. Οι ζαχαροπλάστες θα διαγωνιστούν παρουσιάζοντας στην κριτική επιτροπή προκατασκευασμένο πιάτο.
 4. Καλούνται μάγειροι και ζαχαροπλάστες (πτυχιούχοι, απόφοιτοι σχετικών σεμιναρίων, εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις εστίασης αλλά και ερασιτέχνες), που επιθυμούν να συμμετάσχουν, να δηλώσουν πρόθεση συμμετοχής στην Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Μαραθώνος, στη ηλεκτρονική διεύθυνση (email): agricultural@marathon.gr– τηλ : 22943-20972 & 20957.
 5. Για παροχή περισσότερων λεπτομερειών στο τηλ: 6983506747, Ευάγγελος Κυπαρίσσης Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, Πολιτικής Προστασίας & Πολιτισμού.

Ευάγγελος Δ. Κυπαρίσσης

Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας

Μοιραστείτε το
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •