37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας | Ο Δήμαρχος Μαραθώνος στη συνέντευξη Τύπου

administrator Δελτία τύπου Σχολιάστε

Στη τελική ευθεία είναι η διοργάνωση του 37ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας, ο οποίος θα διεξαχθεί το διήμερο 9-10 Νοεμβρίου 2019 . Tη Πέμπτη 10 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, όπου το παρόν έδωσαν ο ΣΕΓΑΣ, θεσμικοί φορείς και συνδιοργανωτές, αλλά και ο μεγάλος χορηγός, ο ΟΠΑΠ.

Παρών στη συνέντευξη και ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας, ο οποίος επεσήμανε την επιτακτική ανάγκη διεξαγωγής έργων στην αφετηρία για τη φιλοξενία μεγαλύτερου αριθμού δρομέων. Στο ίδιο πνεύμα με τον Δήμαρχο Μαραθώνος και οι περισσότεροι ομιλητές, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη μεγάλη σημασία του Μαραθωνίου για τη χώρα μας, εκφράζοντας την ανάγκη στήριξης του αγώνα, όπου φέτος θα συμμετάσχουν 60.000 δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας ανέφερε: «Είναι τιμή και χαρά για εμάς που για μία ακόμα φορά φιλοξενούμε την εκκίνηση του Μαραθωνίου δρόμου. Μία τόσο μεγάλη διοργάνωση που υπερβαίνει την έννοια ενός απλού αθλητικού γεγονότος. Η παγκόσμια εμβέλεια του μαραθωνίου δρόμου είναι κορυφαίο γεγονός για το Δήμο μας. Για πρώτη φορά, όπως είπε και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, στην ιστορία του μαραθώνιου δρόμου οι εκδηλώσεις θα είναι διήμερες, λόγω του ότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή αγωνιζομένων. Καθίσταται επιτακτική ανάγκη για έργα ανάπλασης με στόχο τη διάπλαση της αφετηρίας του μαραθωνίου δρόμου. Για το τόσο σημαντικό αυτό έργο έχουμε προτάσεις, στις οποίες χρειαζόμαστε τη βοήθεια της πολιτείας και της περιφέρειας που είμαστε σίγουροι πως θα την έχουμε. Πάνω σε αυτό εργαζόμαστε ώστε στο προσεχές μέλλον να είμαστε σε θέση να φιλοξενούμε μεγαλύτερο αριθμό αθλητών. Τα οφέλη είναι προφανή όχι μόνο για το Δήμο μας και τον αγώνα, αλλά για όλη την Ελλάδα. Γιατί ο Αυθεντικός Μαραθώνιος είναι ο μαραθώνιος της Ελλάδος. Ο μαραθώνιος που δεν κάνει περήφανους μόνο εμάς τους κατοίκους του Μαραθώνα, αλλά πιστεύω και όλης της χώρας».

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, εκ μέρους του Δήμου Αθήνας η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ κα Άννα Ροκοφύλλου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, ενώ τον βασικό χορηγό του αγώνα, ΟΠΑΠ ΑΕ, εκπροσώπησε ο κ. Γιάννης Ρόκας. Μίλησαν επίσης, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστας Παναγόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΑΜΑ και γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ κ. Βασίλης Σεβαστής.

Σχολιάστε