39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος με τα φώτα όλου του κόσμου στραμμένα στο Μαραθώνα

websupport Αθλητισμός, Δελτία τύπου

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή χιλιάδων δρομέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό πραγματοποιήθηκε ο φετινός 39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος, το κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός που έφερε τον Μαραθώνα και τη χώρα μας στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και ήταν αφιερωμένος στον ειρηνιστή και βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη.

Το σύνθημα της εκκίνησης δόθηκε στις 9.00 το πρωί της Κυριακής 13 Νοεμβρίου στην Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου από τον Δήμαρχο Μαραθώνος Στέργιο Τσίρκα, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας
 δήλωσε: «Δώσαμε το σύνθημα της εκκίνησης του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου και η ωραιότερη διαδρομή μόλις ξεκίνησε. Περήφανοι που τα φώτα όλου του κόσμου σήμερα είναι στραμμένα στο Μαραθώνα μας. Καλό τερματισμό σε όλους και του χρόνου περιμένουμε να υποδεχθούμε στην Αφετηρία μας ακόμη περισσότερους δρομείς!»

Επίσης στην Αφετηρία για το σύνθημα στις επόμενες εκκινήσεις παρευρέθηκαν η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, μεταξύ των οποίων ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Θανάσης Αυγερινός, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας & Περιβάλλοντος Βασίλης Κόκκαλης, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σταυρούλα Αντωνάκου, η σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα αθλητισμού Χριστίνα Γαλανοπούλου,  εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ, εκπρόσωποι του Δήμου Μαραθώνος μεταξύ των οποίων οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Καραγιάννης, Χρήστος Στάμος, Ευάγγελος Κυπαρίσσης, Γιάννης Μπούσουλας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νικηφόρος Μπατζές, Αργύρης Λάσκος, Βασίλης Αλικιώτης, Στέλιος Γεραμάνης κ.α.,  ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαραθώνα Κώστας Λάσκος κ.α. καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων του Δήμου Μαραθώνος.

Χιλιάδες δρομείς από 92 χώρες και 126 εθνικότητες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στην ωραιότερη και πιο απαιτητική διαδρομή από την Αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου μέχρι το Καλλιμάρμαρο, με όπλο όχι μόνο την αντοχή αλλά κυρίως την δύναμη της θέλησης, μεταδίδοντας παντού το μήνυμα του αθλητισμού.

Τους συμμετέχοντες εμψύχωναν οι Σύλλογοι του Δήμου Μαραθώνος με παραδοσιακούς χορούς και μουσική στα 16 χιλιόμετρα της διαδρομής που περιλαμβάνονται στον Δήμο μας, δίνοντας τους δύναμη να συνεχίσουν. 

Και φέτος ξεχώρισαν οι δρομείς που έτρεξαν κρατώντας κλαδιά ελιάς, ελληνικές σημαίες, αρχαιοελληνικές ενδυμασίες, οι συμμετέχοντες ΑμεΑ που αγωνίστηκαν δίνοντας μαθήματα ζωής σε όλους, όσοι έτρεξαν παρέα με τα κατοικίδιά τους, οι γονείς που διένυσαν την διαδρομή με τα παιδιά τους στο καρότσι αλλά και αγκαλιά στα τελευταία μέτρα, οι βετεράνοι Μαραθωνοδρόμοι και βέβαια ο γηραιότερος συμμετέχων και του φετινού αγώνα, ο δικός μας 91χρονος Στέλιος Πρασσάς, που κατάφερε και τερμάτισε ξανά χάρη στην δύναμη της ψυχής του.

Η συνδρομή των Εθελοντικών Ομάδων και των Συλλόγων μας ήταν και αυτή τη φορά καθοριστική, όπως επίσης και η συνδρομή των σωμάτων ασφαλείας και του ΕΚΑΒ.

Οι πρώτοι των πρώτων ήταν η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου με τη νίκη της να μεταδίδει μήνυμα ζωής και ελπίδας καθώς την περασμένη χρονιά αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και ο Χαράλαμπος Πιτσώλης που αφιέρωσε τη νίκη του στο νέο μέλος της οικογένειάς του που έρχεται. 

Συγχαρητήρια σε όλους για την συμμετοχή και τις επιδόσεις τους.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •