Κατάσταση κινητοποίησης υπηρεσιών Δήμου και εθελοντικών ομάδων (Red Code) 26/8

websupport Δελτία τύπου, Πολιτική Προστασία Σχολιάστε

Ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα  – Λήψη μέτρων λόγω υψηλής επικινδυνότητας εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

ΣΧΕΤ :   Η με αρ. πρωτ. Α3900 /25-08-2024  Απόφαση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας / Γενικη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας / Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Σας αποστέλλουμε την ανωτέρω σχετική που αφορά στο θέμα και παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και  για τις προβλεπόμενες ενέργειες στο πλαίσιο εφαρμογής αυτής.

Σημειώνεται, στο πλαίσιο της ανωτέρω σχετικής, ότι την Δευτέρα 26-08-2024 η Περιφέρεια Αττικής (εκτός της Νήσου Κυθήρων) τίθεται σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code), καθώς σύμφωνα με την Ομάδα Έκδοσης του Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ο κίνδυνος πυρκαγιών προβλέπεται να είναι πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4).

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την παρ. δ του άρθρου 6 του Ν.4662/2020 : «…Ο Εθνικός Μηχανισμός τίθεται σε πλήρη κινητοποίηση, ενεργοποιώντας και αναπτύσσοντας το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό και τα αντίστοιχα προς τις ανάγκες, υλικά και μέσα, και δρομολογούνται δράσεις βραχείας αποκατάστασης, αρωγής και υποστήριξης για τη μετρίαση των επιπτώσεων καταστροφής».

Με εντολή του Δημάρχου Μαραθώνος  κ. Στέργιου Τσίρκα  και συντονισμό του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελου Κυπαρίσση , οι υπηρεσίες του Δήμου και οι Εθελοντικές Ομάδες θα βρίσκονται σε κατάσταση κινητοποίησης (RED CODE)  προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που πιθανόν ανακύψουν ως την λήξη των όποιων καιρικών φαινομένων.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *