ΘΕΜΑ: Ετοιμότητα Υπηρεσιών και Εθελοντικών Ομάδων λόγω εκτάκτου δελτίου επικινδύνων καιρικών φαινομένων
ΣΧΕΤ: Η με αρ. πρωτ. Α3670 / 06 – 08 -2025 Απόφαση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας / Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας / Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.
Βάσει της παραπάνω σχετικής την Πέμπτη 07-08-2025 η Περιφέρεια Αττικής τίθεται σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code), καθώς σύμφωνα με την Ομάδα Έκδοσης του Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ο κίνδυνος πυρκαγιών στις εν λόγω περιοχές προβλέπεται να είναι Πολύ Υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4).
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την παρ. δ του άρθρου 6 του Ν.4662/2020 : «…Ο Εθνικός Μηχανισμός τίθεται σε πλήρη κινητοποίηση, ενεργοποιώντας και αναπτύσσοντας το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό και τα αντίστοιχα προς τις ανάγκες, υλικά και μέσα, και δρομολογούνται δράσεις βραχείας αποκατάστασης, αρωγής και υποστήριξης για τη μετρίαση των επιπτώσεων καταστροφής».
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 07-08-2025 ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός : Γενικά αίθριος.
Άνεμοι : Βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία : Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Αυξημένη Προσοχή, προβλέπονται ισχυροί Βόρειοι άνεμοι !!!!
Με εντολή του Δημάρχου Μαραθώνος κ. Στέργιου Τσίρκα και συντονισμό του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελου Κυπαρίσση , οι υπηρεσίες του Δήμου και οι Εθελοντικές Ομάδες θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που πιθανόν ανακύψουν ως την λήξη των όποιων καιρικών φαινομένων.
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ