Το Σάββατο 1/6 περπατάμε όλοι μαζί στην “Οδό Καρδιάς” – μια δράση του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας σε συνεργασία με το Δήμο Μαραθώνος!

websupport Δελτία τύπου Σχολιάστε

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, περπατώντας 30 ή και περισσότερα λεπτά την ημέρα, μειώνουμε τον κίνδυνο αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 35% και τον κίνδυνο για εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ κατά 40%! Επιπλέον, το καθημερινό περπάτημα μειώνει την αρτηριακή πίεση έως και κατά 11 μονάδες, ενώ σύμφωνα με μελέτες μειώνει κατά 30% το συνολικό κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Το περπάτημα, λοιπόν, αξίζει και πρέπει να μπει στη ζωή όλων μας και γι’ αυτό, το Σάββατο 1 Ιουνίου, στις 18:30, βάζουμε την καρδιά μας σε προτεραιότητα. 

Το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, σε συνεργασία με το Δήμο Μαραθώνος, καλεί όλες και όλους να περπατήσουμε μαζί με τον αντιπρόεδρο του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ, καθηγητή Κωνσταντίνο Τούτουζα, από το Μουσείο Μαραθωνίου δρόμου έως το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ένταξης της άσκησης του περπατήματος στην καθημερινή μας ζωή.

Με μήνυμα: «ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΜΑΖΙ. ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ. ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ», η “ΟΔΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ”είναι μια κοινωνική δράση που έχει στόχο να ενημερώσει επιστημονικά και αξιόπιστα το κοινό για τα σπουδαία οφέλη της συστηματικής άσκησης, ως έναν από τους σημαντικούς παράγοντες πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων, αλλά και να τονίσει τα ευεργετήματα που έχει για την υγεία μας. 

Το περπάτημα είναι κατάλληλο για όλους, δεν απαιτεί εξοπλισμό ή προετοιμασία και είναι από τους πλέον ασφαλείς και ανώδυνους τρόπους άσκησης. Κι όμως, τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας και κυρίως την καρδιά μας, είναι ανεκτίμητα. 

Το Σάββατο, 1 Ιουνίου, λοιπόν, η «ΟΔΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ» μας περιμένει όλους στις 18:30, να περπατήσουμε μαζί με Αφετηρία το Μουσείο του Μαραθωνίου Δρόμου έως το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Φροντίζουμε την καρδιά μας, αλλάζουμε τρόπο ζωής!
www.elikar.gr

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *