Απόφαση Δημάρχου για τον ορισμό Αντιδημάρχων και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων

websupport Αποφάσεις Δημάρχου 1 Σχόλιο

ΘΕΜΑ: «Απόφαση Δημάρχου για τον ορισμό Αντιδημάρχων και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων»

Αριθμός Απόφασης: 18/2024

ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Έχοντας υπόψη:

  • Τις διατάξεις του άρθρου 59 του ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης» (Α’ 87), όπως τροποποιήθηκε από την παρ.1 του άρθρου 68 του ν.4555/2018 (Α’ 133) Πρόγραμμα Κλεισθένης Ι, από το άρθρο 5 του ν.4623/2019 (Α’ 134), από το άρθρο 47 του ν.4647/19 (Α’ 204), το άρθρο 3 του ν. 5056/23 και το άρθρο 118 του ν. 5079/23
  • Τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει
  • Τις διατάξεις του άρθρου 92 του ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης» (Α’ 87), όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 33 του ν.4483/2017 (Α’ 107) και της παρ. 3 ε’ άρθρου 3 ν.4051/2012 (Α’ 40), αναφορικά με την αντιμισθία.
  • Το άρθρο 30 παρ. 2 του ν. 5056/2023
  • Την υπ’ αριθ. 28549/16.04.2019 (ΦΕΚ 1327/17.04.2019 τεύχος B’) απόφαση ΥΠ.ΕΣ. “Πρωτοβάθμιοι και Δευτεροβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας, σύμφωνα με το ν. 3852/2010, όπως ισχύει.”
  • Την εγκύκλιο ΥΠ.ΕΣ. εγκ.1333/110822/27.12.2023: «Αντιδήμαρχοι»
  • Τα επίσημα πληθυσμιακά δεδομένα της τελευταίας απογραφής έτους 2021 που αφορούν στον μόνιμο πληθυσμό της χώρας (ΦΕΚ 2802/Β/26-4-2023) για τον Δήμο Μαραθώνος, σύμφωνα με τα οποία ο πληθυσμός του ανέρχεται στους 31.331 κατοίκους
  • Την υπ’ αριθμόν 486/2023 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία επικυρώθηκαν τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών του Δήμου Μαραθώνος που διενεργήθηκαν την 8η-10-2023, και την υπ’ αριθμόν 538/2023 διορθωτική απόφαση
  • Τον Ο.Ε.Υ. του Δήμου Μαραθώνος (ΦΕΚ – 3147 Β/27-11-2012)
  • Το γεγονός ότι στον Δήμο Μαραθώνος μπορούν να οριστούν επτά (7) έμμισθοι Αντιδήμαρχοι και δύο (2) άμισθοι (άρ. 59 παρ. 2 και 7 του ν. 3852/2010 και άρ. 30 παρ. 2 του ν. 5056/2023)

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Ορίζει τους κατωτέρω δημοτικούς συμβούλους ως Αντιδημάρχους του Δήμου Μαραθώνος, με θητεία διάρκειας ενός (1) έτους εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, από  03.01.2024, και τους μεταβιβάζει αρμοδιότητες ως εξής:

  1. Τον κ. Χρυσίνα Αναστάσιο του Ιωάννη ως Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Φιλοζωίας και Συγκοινωνιών (σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 59 του ν. 3852/2010), στον οποίο μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

Α. Καθ’ ύλην αρμοδιότητες :

Α1. Θέματα αθλητισμού, αθλητικών εκδηλώσεων και χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως αναφέρονται στον ισχύοντα ΟΕΥ του Δήμου Μαραθώνος (αρμοδιότητες Αθλητισμού του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού) και απορρέουν από τη συστατική πράξη της λυθείσας με τις διατάξεις του ν. 5056/2023 κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου (ΦΕΚ 1277 Β’/2011).

Α2. Θέματα φιλοζωίας και προστασίας αδέσποτων, όπως απορρέουν από τον ισχύοντα ΟΕΥ του Δήμου Μαραθώνος (Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής και Αλιείας της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης).

Α3. Θέματα συγκοινωνιών και ειδικότερα, για την εύρυθμη λειτουργία αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών που εξυπηρετούν τους δημότες, κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Μαραθώνος (αρμοδιότητες σε θέματα συγκοινωνιών και κυκλοφορίας Τμήματος Συγκοινωνιών και Εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών).

Β. Κατά τόπο αρμοδιότητες των δημοτικών κοινοτήτων Βαρνάβα και Γραμματικού:

Συνεργάζεται με τους προέδρους των συμβουλίων των δημοτικών κοινοτήτων Βαρνάβα και Γραμματικού για την επίλυση των προβλημάτων τους, με έδρα το δημοτικό κατάστημα Βαρνάβα, όπου θα χρησιμοποιεί το γραφείο του δημοτικού καταστήματος για τις ανάγκες άσκησης των αρμοδιοτήτων του.

  1. Τον κ. Στάμο Χρήστο του Νικολάου ως Αντιδήμαρχο Ασφάλειας, Αστυνόμευσης, Προστασίας παραλιών & αιγιαλού και Κοιμητηρίων (σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρο 59 του ν. 3852/2010), στον οποίο μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

Καθ’ ύλην αρμοδιότητες :

Θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας.

Επίβλεψη τήρησης νομοθεσίας που αφορά τις παραλίες και ναυαγοσωστική κάλυψη.

Διαχείριση Κοιμητηρίων του Δήμου (αρμοδιότητες Κοιμητηρίων, παρ. 23 του ισχύοντος ΟΕΥ, του Τμήματος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας και Συντήρησης Πρασίνου της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Συντήρησης Υποδομών). 

  1. Τον κ. Γεωργάτο Εμμανουήλ του Θεόφραστου ως Αντιδήμαρχο Παιδείας, Βρεφονηπιακών Σταθμών και Πρόνοιας (σύμφωνα με το άρθρο 59 παρ. 2 ν. 3852/2010), στον οποίο μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

Καθ’ ύλην αρμοδιότητες :

Αρμοδιότητες του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, πλην αρμοδιοτήτων που δίδονται σε λοιπούς Αντιδημάρχους (δηλ. πολιτισμού και αθλητισμού)

Όλα τα θέματα παιδείας, οργάνωσης και λειτουργίας σχολείων κλπ. Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης.

Όλα τα θέματα οργάνωσης και λειτουργίας ΚΑΠΗ, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών (πρώην ν.π. ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ), κοινωνικές δομές κλπ.

  1. Τον κ. Σωτηρίου Ευάγγελο του Λουίζου ως Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας, Υποδομών & Δικτύων (σύμφωνα με το άρθρο 59 παρ. 2 ν. 3852/2010), στον οποίο μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

Καθ’ ύλην αρμοδιότητες :

Αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, πλην όσων ορίζονται σε άλλους Αντιδημάρχους, δηλ. πολεοδομικές, χωροταξικές, κυκλοφοριακές, συγκοινωνιών, του Τμ. Συγκοινωνιών και Εγκαταστάσεων και του Τμ. Εξυπηρέτησης Κοινού και Διοικητικής Υποστήριξης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Μελέτη και εκτέλεση τεχνικών έργων και συντήρηση αυτών, σύνταξη και επικαιροποίηση ετήσιου τεχνικού προγράμματος.

Μελέτη και εκτέλεση έργων δικτύων και υποδομών του δήμου (ύδρευση, οδοποιία, ηλεκτροφωτισμός σε κοινόχρηστους χώρους και δημοτικές εγκαταστάσεις) και συντήρηση αυτών.

Οργάνωση τεχνικών συνεργείων.

Παρακολούθηση των πάσης φύσεως συμβάσεων τεχνικών μελετών, έργων και τεχνικών υπηρεσιών, καθώς και των προγραμματικών συμβάσεων συναφούς αντικειμένου. 

  1. Τον κ. Πάλλη Πέτρο του Δημητρίου ως Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Θεατρικών Σκηνών (σύμφωνα με το άρθρο 59 παρ. 2 ν. 3852/2010), στον οποίο μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

Καθ’ ύλην αρμοδιότητες :

Πολιτισμού (του Γραφείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού) και ιδίως του προγραμματισμού, της διοργάνωσης και της διεξαγωγής των πάσης φύσεως πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Μαραθώνος, τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ Μαραθώνος και συναφών πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων.

Λειτουργία των θεατρικών σκηνών (πρώην ν.π. ΔΗΘΕΜΑ).

  1. Τον κ. Κυπαρίσση Ευάγγελο του Δημητρίου ως Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και Λειτουργίας & Αναβάθμισης Κέντρου Προβολής Μαραθωνίου Δρόμου (σύμφωνα με το άρθρο 59 παρ. 2 ν. 3852/2010), στον οποίο μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

Καθ’ ύλην αρμοδιότητες :

Πολιτικής Προστασίας του Τμήματος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας και Συντήρησης Πρασίνου της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Συντήρησης Υποδομών, περιλαμβανομένης της οργάνωσης, αναβάθμισης και λειτουργίας Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, οργάνωσης και υποστήριξης τοπικών εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας και συνεργασίας με λοιπούς φορείς Πολιτικής Προστασίας.

Λειτουργίας του Κέντρου Προβολής Μαραθωνίου Δρόμου, της οργάνωσης και αναβάθμισής του σε επίπεδο εγκαταστάσεων, εκθεμάτων και παρεχόμενων υπηρεσιών. 

  1. Τον κ. Ζούρο Γεώργιο του Βασιλείου ως Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης (σύμφωνα με το άρθρο 59 παρ. 2 ν. 3852/2010), στον οποίο μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

Α. Καθ’ ύλην αρμοδιότητες :

Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Συντήρησης Υποδομών, πλην των αρμοδιοτήτων Κοιμητηρίων και Πολιτικής Προστασίας του Τμήματος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας και Συντήρησης Πρασίνου. Ειδικότερα περιλαμβάνονται ο προγραμματισμός και η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, η προώθηση της ανακύκλωσης και η εν γένει καλή λειτουργία, συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών και εγκαταστάσεων της υπηρεσίας καθαριότητας και της ανακύκλωσης.

Επιπλέον, η παρακολούθηση των πάσης φύσεως συμβάσεων, των δράσεων και συνεργασιών για την υποστήριξη της υπηρεσίας καθαριότητας, την προώθηση της ανακύκλωσης και τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Β. Κατά τόπο αρμοδιότητες της δημοτικής κοινότητας Νέας Μάκρης

Συνεργάζεται με τον πρόεδρο του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Νέας Μάκρης για την επίλυση των προβλημάτων τους.

  1. Τον κ. Λάσκο Κωνσταντίνο του Χρήστου ως Αντιδήμαρχο Χωροταξίας και Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (σύμφωνα με το άρθρο 59 παρ. 2 ν. 3852/2010), στον οποίο μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

Α. Καθ’ ύλην αρμοδιότητες :

Τμήματος Συγκοινωνιών και Εγκαταστάσεων και του Τμήματος Εξυπηρέτησης Κοινού και Διοικητικής Υποστήριξης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών που αφορούν θέματα πολεοδομικού και χωροταξικού αντικειμένου και ειδικότερα στις πράξεις εφαρμογής και στις χρήσης γης, τη σύνταξη και εφαρμογή των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων με έμφαση στην αναζωογόνηση του υφιστάμενου οικιστικού χώρου, του κτιριακού αποθέματος, του υπαίθριου δημόσιου χώρου και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών προς την κατεύθυνση της έξυπνης πόλης, τη διαχείριση τη γης ως φυσικού πόρου και την προστασία της, την πρόληψη της κλιματικής αλλαγής και τη βιώσιμη κινητικότητα και προσβασιμότητα.

Συνεργάζεται με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες και τους φορείς σχετικά με την προώθηση του πολεοδομικού σχεδιασμού και της οικιστικής ανάπτυξης του Δήμου και τη σύνταξη των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων του Δήμου.

Β. Κατά τόπο αρμοδιότητες της δημοτικής κοινότητας Μαραθώνα

Συνεργάζεται με τον πρόεδρο του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Μαραθώνα για την επίλυση των προβλημάτων τους.

  1. Τον κ. Μεταξωτό Κωνσταντίνο του Αλεξάνδρου ως Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας και Προώθησης τουριστικής ανάπτυξης (σύμφωνα με το άρθρο 59 παρ. 2 ν. 3852/2010), στον οποίο μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

Α. Καθ’ ύλην αρμοδιότητες :

Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, πλην αδέσποτων και ζωοφιλίας του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής και Αλιείας, και ιδίως της προώθησης της επιχειρηματικότητας στον Δήμο Μαραθώνος, την τοπική οικονομική ανάπτυξη, την προώθηση της απασχόλησης και τη διασύνδεση των τοπικών επιχειρήσεων με την αγορά εργασίας.

Τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου μέσω της συνεργασίας με συναρμόδιους τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς φορείς.

Οι ως άνω ορισθέντες Αντιδήμαρχοι εξουσιοδοτούνται για την έκδοση και υπογραφή αποφάσεων, εγγράφων και πράξεων που σχετίζονται με τις πιο πάνω ανατιθέμενες αρμοδιότητες.

Επιπλέον, εξουσιοδοτούνται για τη διενέργεια της τέλεσης πολιτικών γάμων.

Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Στάμος Χρήστος, που αναπληρώνει τον Δήμαρχο.

Όταν οι ορισθέντες αντιδήμαρχοι απουσιάζουν ή κωλύονται, τα καθήκοντά τους ως Αντιδημάρχων ασκεί  ο Δήμαρχος Μαραθώνος.

Η ανάκληση ορισμού των Αντιδημάρχων πριν τη λήξη της θητείας τους είναι δυνατή με απόφαση του Δημάρχου.

Η παρούσα απόφαση να αναρτηθεί στον δικτυακό τόπο «Διαύγεια» και στην ιστοσελίδα του δήμου.

Ο Δήμαρχος

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΣΙΡΚΑΣ

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχόλια 1

  1. Η ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ ΣΕ ΤΙ ΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΟΧΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΕΚΔΙΚΑΣΤΙΚΑΝ Η ΟΧΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *