Απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας  για την απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της Αντιπυρικής περιόδου 2022

websupport Δελτία τύπου, Πολιτική Προστασία

Εκδόθηκε η αρ. πρωτ. 503845/2.6.2022 (ΑΔΑ: 67Ψ07Λ7-8ΦΝ) Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής και Προέδρου του ΣΟΠΠ για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, όπως ορίζονται στις διατάξεις του ν.998/179 (Α’289), της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής κατά την διάρκεια της Αντιπυρικής περιόδου 2022.

Σύμφωνα με την ανωτέρω Απόφαση, απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων στο Πευκοδάσος του Σχινιά, στην παραλία του Σχινιά, και στο δρόμο που διέρχεται μπροστά από το δάσος (τμήμα Λεωφόρου Σχινιά), όπως και στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, κατά τις ημέρες που η Κατηγορία πρόβλεψης κινδύνου είναι 4 (ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ) και 5 (ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ).

Επίσης, η απαγόρευση ισχύει για τις εξής οδούς του Δήμου Μαραθώνος:

  1. Στουςδρόμους επάνω από τα θερμοκήπια του Μαραθώνα (περιοχή Βρανά), που οδηγούν προς Σταμάτα και Αγριλίκι (Κατηγορία 4 & 5)
  2. Στοδρόμο Άνω Σούλι – Προφήτη Ηλία (Κατηγορία 5)
  3. Στονοικισμό Προβάλινθο προς Λύρειο Ίδρυμα και Άγιο Πέτρο (περιοχή Ν. Βουτζά) (Κατηγορία 4 & 5)
  4. Σταθμό Μεταφόρτωσης προς φράγμα Ραπεντώσας (Ανατολή Ν. Μάκρης)(Κατηγορία 4 & 5)

Οι ανωτέρω απαγορεύσεις δεν καταλαμβάνουν πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές που αναφέρονται στον πίνακα, αποκλειστικά για τη μετακίνησή τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου, με την επιφύλαξη της δυνατότητας επιβολής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και σε τμήματα του δικτύου αυτού από τα κατά περίπτωση αρμόδια όργανα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Για κάθε παράβαση της απαγόρευσης της παρούσας απόφασης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ.
Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης και τη βεβαίωση του προστίμου, ορίζονται τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Δασικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Επισημαίνεται ότι ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς δημοσιεύεται στην αρχική σελίδα του ιστότοπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Επισυνάπτεται αντίγραφο της Απόφασης με τα σημεία και το χάρτη που αφορούν στο Δήμο Μαραθώνος. Το πλήρες κείμενο της Απόφασης μπορεί να αναζητηθεί μέσω του ιστοτόπου https://diavgeia.gov.gr/.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •