Η πρώτη εκδήλωση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας

websupport Δελτία τύπου Σχολιάστε

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 3 Μαρτίου 2024 η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της “Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας” του Δήμου Μαραθώνος με αφορμή την “Ημέρα της Γυναίκας” που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου.

Καλεσμένοι, ο καθηγητής και Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Θάνος Ασκητής καθώς και η νεαρή εγκαυματίας Αντριέλα Τζόκα, οι οποίοι κατάφεραν να καθηλώσουν τους παρευρισκόμενους.

Το κοινό καλωσόρισε το μέλος της Επιτροπής Άρης Μωραΐτης, ενώ αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας όπου μίλησε για την σημασία της δημιουργίας της συγκεκριμένης Επιτροπής, καλωσόρισε τον Θάνο Ασκητή και την Αντριέλα Τζόκα και μετέφερε τις σκέψεις και το όραμά του για την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Μαραθώνος. Τέλος, η Πρόεδρος της Επιτροπής και Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Μαραθώνος Μαρία Σπανού, έκανε μία σύντομη περιγραφή και παρουσίαση των στόχων της συγκεκριμένης νεοσύστατης ομάδας.

Ο καθηγητής Θάνος Ασκητής με τις γνώσεις και την εμπειρία του μίλησε για τον ρόλο της Γυναίκας στην κοινωνία αλλά και στην οικογένεια, για τις αξίες που πρεσβεύει, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αλλά και τον ευρύτερο ρόλο της στην κοινωνία.

Συγκλονιστική -χωρίς υπερβολή- ήταν η συζήτηση της Μαρίας Σπανού με την καλεσμένη εγκαυματία Αντριέλα Τζόκα, η οποία περιέγραψε με λεπτομέρειες τις κοινωνικές και όχι μόνο δυσκολίες που αντιμετωπίζει μετά το σοβαρό ατύχημα που της συνέβη πριν περίπου έναν χρόνο μέσα στο σπίτι της.

Ευχαριστούμε θερμά τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου, την Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Βίκυ Καβαλλάρη, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Λεωνίδα Μανωλάκο, την Δήμαρχο Ραφήνας Δήμητρα Τσεβά, την Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής Βανίτα Σωφρόνη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Πολυχρόνη Μπαϊρακτάρη, την συντονίστρια ΣΥΡΙΖΑ Τονια Δαμίγου και όλους τους αιρετούς του Δήμου μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Τα μέλη της “Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας” του Δήμου Μαραθώνος σχεδιάζουν τις επόμενες δράσεις τους, τις οποίες θα ανακοινώσουν τις προσεχείς ημέρες. 

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *