Δεσποζόμενα Ζώα

Καταγραφή - Ζώων.


Στο Δήμο Μαραθώνος τηρείται ειδικό μητρώο καταγραφής δημοτών που είναι ιδιοκτήτες (κηδεμόνες) ζώων συντροφιάς. Είναι υποχρεωτικό να δηλώσετε το κατοικίδιό σας στο μητρώο δεσποζόμενων ζώων του δήμου σας, καταθέτοντας ή αποστέλλοντας ταχυδρομικώς με απόδειξη, αντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης του ζώου σας (σκύλου ή γάτας) το οποίο εκδίδει ο κτηνίατρός σας, αφού καταχωρήσει τον αριθμό μικροτσίπ στην ειδική πλατφόρμα που τηρείται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Παράλειψη εγγραφής του κατοικιδίου σας και ηλεκτρονικής του σήμανσης επιφέρει διοικητικό πρόστιμο 300,00€ που βεβαιώνεται αρμοδίως (Ελληνική Αστυνομία Δημοτική Αστυνομία κ.λ.π.).


Τι να κάνετε εάν χάσατε το κατοικίδιό σας


Τα κατοικίδια που δεν έχουν μάθει να ζουν στους δρόμους είναι εκτεθιμένα σε πολλούς κινδύνους όπως αδέσποτα ζώα, φόλες, αυτοκίνητα, αρρώστιες κ.λ.π. Αν το κατοικίδιό σας χαθεί κινητοποιηθείτε άμεσα κρατώντας την ψυχραιμία σας.

  • Αναζητείστε το ζωάκι σας περπατώντας στο χώρο που χάθηκε για να μπορείτε να ακούτε και να ελέγχετε καλά τους χώρους γύρω σας.
  • Ενημερώστε φίλους, γνωστούς γείτονες και ασφαλώς το φιλοζωϊκό σωματείο της περιοχής σας και ζητήστε τους να γνωστοποιήσουν κι εκείνοι την απώλεια του ζώου σας
  • Βάζετε αφίσσες με καθαρές φωτογραφίες του ζώου, στο δήμο σας, στα petshop, στα super market, στα κτηνιατρεία κ.λ.π. αναφέροντας τηλ. επικοινωνίας, το φύλο και το όνομα του ζώου, που και πότε χάθηκε, αν έχει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ή σημάδι, αν έχει κάποια πάθηση
  • Ανακοινώστε το στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, σχετικές εξειδικευμένες ιστοσελίδες για απώλεια ζώου κ.λ.π.)
  • Δηλώστε την απώλεια στην Αστυνομία και τον Κτηνίατρό σας έχοντας μαζί σας το μικροτσίπ του ζώου σας.
  • Ελέγξτε συχνά τα μυνήματα και τις κλήσεις στο κινητό σας, το email σας το messenger κ.λ.π.

Καταγγελίες

Δεν γίνονται δεκτές ανώνυμες καταγγελίες. Στις καταγγελίες σας πρέπει να γράψετε το ονοματεπώνυμό σας, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο οποίο να μπορούμε να σας βρούμε άμεσα, να περιγράψετε με ημερομηνίες το αδίκημα που έχετε δει εσείς (όχι κάποιος άλλος), τον τόπο του αδικήματος και αν γνωρίζετε τα στοιχεία του δράστη.

Καταγγελίες με ελλειπή στοιχεία θα μπαίνουν στο αρχείο.


 

Συνεργασίες


Image
Image
Image